Hej på er era solstrålar! Hoppas att solen lyser starkt och vackert hemma hos er!

För hos mig så har det varit ett otroligt vackert väder idag. Det kändes verkligen som vårsommar. Då vill man bara verkligen ut! 🙂 Jag fick verkligen vara ute idag, då vi orienterade på idrotten! 🙂 Jag tycker inte om orientering, men jag tycker om de personerna som jag orienterade med idag. 🙂

 

Ser ni? Visst ser det varmt och härligt ut? 🙂

JAJA! Nu till receptet på smashsnittarna! De är verkligen gudomliga och jag rekommenderar de verkligen! Dessa är inte veganska, men jag bryr mig inte. Även fast jag bara äter veganskt godis, så struntar jag i att dem inte är veganska! Det är delvis för att jag är uppvuxen med dessa och jag kan bara inte slita dessa ifrån mig. SMASH är så GOTT! 😀

Smash vad jag vet kan inte hittas i Sverige, utan bara i Norge. Så om du inte får tag på dem i Sverige så kan du alltid köpa dem här (dock vet jag inte om denna sidan är pålitlig att köpa ifrån). Min pappa jobbar i Norge på veckorna, så han brukar köpa med denna chokladen, en till chokladsort, jasminris och fiskbullar. Haha xD

Grundreceptet kommer från Fridasbakblogg

SMASHSNITTAR:

100 g Smör eller margarin

1 dl Farinsocker

1 msk ljus sirap

1 msk Vaniljsocker

2 1/2 dl Vetemjöl

1 tsk Bikarbonat

ca. 16 st Smash

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° och klä en plåt med bakplåtspapper.

Vispa smör, farinsocker och ljus sirap ljust och fluffigt med en elvisp. Det tar ca 2-3 min.

Blanda sedan de torra ingredienserna för sig och rör ned det i smörblandningen. Knåda ihop sedan ihop det till en smidig deg.

Hacka sedan smashen och häll ned det i degen. Rör om så att smashen blandas väl med degen.

Dela degen i två och rulla sedan till fingertjocka ”korvar”. Placera på plåten och platta till ordentligt.

Grädda sedan dem i ugnen i ca. 10 minuter. Låt svalna innan du skär dem i snittar.

Lycka till! ♥ 🙂

 

Related posts: