HALLÅÅÅ MÄNNISKOR! <3

Igår så hade jag skolavslutning. Så nu är det äntligen sommarlov! Vad skönt!

Har ni sommarlov, eller måste ni jobba?

Iallafall, på skolavslutningen så samlades vi i aulan och fick både lyssna och sjunga. Först så var det några nior som uppträdde med en låt. Har för mig att det sedan var ett tal som rektorn hade. Efter det så fick alla åttor gå upp och sjunga två låtar, sol, vind och vatten och vid vindens ängar. Självklart så kunde jag inte hela texten, men på de delar jag kunde sjöng jag högt på. Sedan var det ett till litet tal av rektorn och sedan sjöng alla i aulan ”den blomstertid nu kommer”. Sedan var det bara att gå ut till respektive klassrum. Vi var självklart i vårat klassrum, som är en NO-sal. Där så hade vi musikquiz, kahoot och vi fick äta glass, skumbollar och dricka coca-cola. När vi slutade fick vi våra betyg och sedan fick vi sommarlov! HÄRLIGT!

I alla fall, efter skolavslutningen hade alla med sig fika som vi fick ta av. Jag hade med mig tigerkaka och twixrutor. Dessa  twixrutor är gudomligt goda! Så här får ni receptet på dem! 🙂 Dock är det inte världens finaste bild, men aja!

Twixrutor:

botten:
100 g kokosolja eller margarin
4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
– mixas ihop till en smulig deg. Häll i en långpanna och platta till med undersidan av en sked. Grädda den mitt i ugnen i ca 20 minuter på 175 grader. Låt svalna och gör nedanstående ⤵️

kolan:
50 g margarin
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
– Läggs i en kastrull och låts koka upp på spisen. Låt den sedan svalna. Häll sedan kolan över den avsvalnade botten och låt kolan stelna i kylskåpet i ca 15-20 minuter.

– när kolan har stelnat, så tar du fram och smälter 200 g av valfri choklad (jag använde mörk). Bred sedan på chokladen över kolan med hjälp av en kniv. Låt sedan chokladen stelna innan du skär den i rutor

Related posts: