Ni vet den känslan man kan få när man är riktigt sugen på något? Jag fick denna känslan igår och satte genast igång att baka det jag var sugen på. Nämligen nutellabrownies! Jag fick då söka runt på Internet efter olika recept på nutellabrownies. I slutändan så improviserade jag helt och hållet. Jag använde mig av ett recept på vanliga brownies utan choklad. Dessa kakor blev nästintill magiska. ★

Jag lägger receptet här ifall ni blir sugna på att baka dessa brownies:

Nutellabrownies:

125 g Smör

2 dl Strösocker

1,25 dl Kakao

0,5 dl Sirap, ljus

3 Ägg eller 3 dl Havredryck

3 dl Vetemjöl

1 tsk Vaniljsocker

1 – 2 dl Nutella

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

Vispa smör och strösocker tills det blir krämigt.

Tillsätt sedan kakao och sirap, och blanda till en slät smet.

Blanda sedan i ett ägg eller 1 dl havredryck i taget, medan du vispar.

Rör ned mjölet och vaniljsockret i smeten och blanda till en klumpfri och slät smet.

Häll ned smeten i formen.

Värm din valfria mängd nutella i mikron i några sekunder. Nutellan ska bli lite lösare.

Häll ned nutellan i formen och rör runt så att nutellan fördelar sig jämnt.

Grädda mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Låt kakan sedan svalna i kylen innan du skär den i bitar.

Lycka till! ♥

Related posts: