För någon dag sedan så bestämde jag mig för att jag ville ha citron- & limesaft. Jag försökte få ut så mycket saft från limer. Jag låt dem stå framme i rumstemperatur och sedan snabbt in i mikron i ca. 15 sekunder. Detta är ett väldigt bra sätt att få ut all saft som finns i citrusfrukterna. ♥ Iallafall så har jag gjort saft som smakar gudomligt gott! Den var extremt god om man använde lite i kolsyrat vatten. Det smakade då ungefär som Sprite fast med mycket mindre socker. Jag minskade på sockret då jag helst vill dricka saft med så lite socker så möjligt. 🙂

Citron- & limesaft:

3 st Citroner, rumsvarma

3-5 st Lime, rumsvarma

500 g Strösocker

2 l Vatten

Gör så här:

Skala bort skalet från citrusfrukterna och pressa ut all saft ur dem.

Häll ned citron- & limeskal i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan citron- & limesaften, strösocker och vatten. Rör om.

Koka sedan upp saften och låt det koka i ca. 15 minuter.

Tag bort kastrullen från spisen och fiska upp citron- & limeskal. Häll ned saften i väl rengjorda flaskor.

Låt svalna innan du börjar dricka saften.

Lycka till ! ! ♥

Related posts: