God middag allihopa! Hoppas att n har haft en bra dag så länge. Det har iallafall jag haft!
Jag har nämligen varit ute och plockat körsbär och röda vinbär. Av dessa körsbär så gjorde jag kräm. En sådär syrlig, god kräm som man kan ta flera gånger. Jag tyckte inte särskilt mycket om den då mina körsbär inte smakade något, men krämen skulle varit jättegod om jag hade plockat bigarråer istället! Ja, ni vet dem stora, mörka körsbären som egentligen inte heter körsbär? JA, DEM! 😀

Så min frukost bestod utav körsbärskräm med kokosdryck och en surdegsmacka med ost. Till det så fick det också bli flädersaft! SÅ GOTT! Jag tänkte dela med mig av receptet på körsbärskrämen. ♥

Körsbärskräm 2 portioner:

5 dl Körsbär

1,75 dl Vatten

1/4 krm Vaniljpulver

1-2 tsk Strösocker

Potatismjöl (2tsk)+ vatten

Gör så här:

Skölj och ta bort kärnan ur körsbären. Häll körsbären i en kastrull tillsammans med socker, vatten och vaniljpulver.

Låt koka upp och låt den sedan sjuda på svag värme i ca 8-10 minuter.

Blanda potatismjöl och vatten till en slät smet och häll ned i en tunn stråle i krämen samtidigt som du vispar.

Rör om tills potatismjölsblandningen har löst upp sig. Tag av från spisen när krämen har fått 1-2 ”bubblor”.

Låt svalna och servera med kall mjölk.

Lycka till !!! ♥♥

Related posts: