Hej, fina ni!
Hur mår ni? Själv, mår jag bra. Ligger sjuk i soffan och tittar på Pirates Of The Caribbean. De filmerna är såå bra! ♥
Jag bakade för några dagar sedan klassiska mazariner. Jag älskar mazariner och jag har alltid köpta mazariner, tills jag insåg att de innehöll ägg . . .
Jag gjorde då egna på tu man hand! Japp! Eftersom att det är oktober skulle jag ha velat göra rosa mazariner med smak utav hallon, men det hade vi dock inte hemma så jag fick nöja mig med den klassiska varianten! ♥ Ni kommer att få receptet på dessa och hur man gör de steg för steg! YAY! ♥

Ser ni? Vem vill ha? ?? Jag vill och Celeste också !!

Mazariner 20 stycken:

Skalet:

125 g Margarin eller Smör

1 / 2 dl Strösocker

½ tsk bakpulver

½ tsk vaniljsocker

2,75 dl Vetemjöl

Fyllning:

200 g mandelmassa

1,5 dl grädde

1/2 tsk bakpulver

1/2 dl vetemjöl

Glasyr:

4 dl florsocker

3 msk vatten

Börja med att lägga i alla ingredienser i en bunke till skalet. Nyp ihop och knåda inte för länge!

Täck över degen med plastfolie och ställ in den i kylen tills du har gjort klart fyllningen.

 

För fyllningen:

Hacka mandelmassan till pengar.

Häll i alla ingredienser i en matberedare eller vispa ihop det med en elvisp och blanda till en slät smet.

Lägg undan fyllningen och fortsätt med skalet.

Sätt ugnen på 150 ºC. Placera en plåt med 20 stycken alluminiumformar.

Tag ut degen från kylen och tryck ned degen så att det bildar ett skal runt formarna.

Skopa i fyllningen och fördela jämnt ut fyllningen i alla formar.

Grädda i den nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.

Medans kakorna svalnar så gör du glasyren.

För glasyren:

Blanda florsocker och vatten till en kristyr. Täck fyllningen med glasyr och låt den stelna.

Lycka till!

mytaste.se

Related posts: