Hej, fina ni!  ♥

Hur mår ni? Mår ni bra?

Jag mår själv jättebra, då jag har bakat pizzabullar! De är dessutom lakto-ovo-vegetariska. Lakto är för att jag inte kunde köpa vegansk ost och fick nöja mig med den osten jag hade hemma. Ovo är för att det är ett ägg i som man lätt kan utesluta. Det vill säga om du ska göra en vegansk sats med pizzabullar. 🙂 ♥

Tack underbara Frida för ett fantastiskt recept! ♥

Pizzabullar, ca 40 st:

50 g jäst

5 dl Vatten, fingervarmt

12-14 dl Vetemjöl, special

1 Ägg

50 g Smör eller Margarin (jag använde mjölkfritt)

– Smula ned jästen i en köksassistent och häll ned det fingervarma vattnet. Låt jästen lösas upp. Tillsätt sedan resterande ingredienser och låt köksassistenten arbeta på hög hastighet i 5 minuter. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 45 minuter.

Fyllning:

4 dl Tomatsås

500-600 g Rökt Skinka (Astrid och Apornas använde jag)

7 dl Riven ost

+ valfria kryddor (ex. oregano, pizzakrydda, persilja mm.)

– Stjälp upp degen på lätt mjölat bord och kavla ut degen till en rektangel. Cirka 80×60 cm.

-Bred på tomatsåsen och häll ned hackad skinka och 5 dl ost.

– Rulla ihop från långsidan och skär i cirka 40 bitar. Lägg på plåtar med bullformar och bakplåtspapper.

-Toppa varje bulle med resterande delen av osten.

-Låt jäsa i ytterligare 30 minuter med bakduk på varje plåt.

-Sätt under tiden på ugnen på 250°C.

-Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter.

Lycka till! ♥

 

Related posts: