Hej på er fina ni!

Det var ett tag sedan, eller hur? Hur har ni mått sedan dess? Bra? Dåligt? Stressigt? Själv har jag varit nervös hela veckan om det som ska hända imorgon! Jag ska nämligen skugga på en musik-spetsutbildning som kanske jag ska gå i nästa år!! 🙂 Jag måste först få bli antagen till intagningsprovet. 🙁

Så idag har jag ”stressbakat”, det vill säga baka bort min stress. Det har blivit som en terapi för mig. MEN nu ska jag återgå till ämnet! Jag har iallafall filmat det jag har bakat, det vill säga kladdkakemuffins med nougatgömma. Dessa svänger du lätt ihop på 5 minuter + tiden i ugnen. ♥

Fullständigt recept:

100 g margarin eller smör, smält

1.5 dl Strösocker

2 Ägg

2 dl Vetemjöl

½ tsk Vaniljsocker

½ dl Kakao

½ tsk Bakpulver

1 nypa salt (kom ej med i videon)

10 bitar hackad nougat (guldnougat funkar jättebra!)

  • Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med 10 muffinsformar.
  • Rör ihop strösocker och ägg.
  • Blanda ihop vetemjöl, salt, kakao och vaniljsocker och häll sedan i äggsmeten.
  • Häll ned det smälta smöret i äggsmeten och blanda till en len och slät smet.
  • Använd glasskopa för att klicka i 3/4 av smeten i muffinsformarna.
  • Lägg en bit nougat i varje muffin och täck med resterande delen av smeten.
  • Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter.

Lycka till!! ♥

Related posts: