Hej på er fina ni!

Imorse kände jag för att baka krabbelurer till lunch. Mamma och pappa var vid den tiden borta, så när de inte är hemma, då blir det veganskt! Det fick då bli veganska krabbelurer. De var verkligen SÅ GODA!

Istället för ägg ersatte jag det mot soygurt. Det gjorde att krabbelurerna blev mer syrliga och inte minst fluffiga! ♥

Här får ni det FANTASTISKA receptet på krabbelurer! ♥

Krabbelurer ca 20 st:

4 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

1 tsk vaniljsocker

 1 tsk strösocker

1 dl Soygurt, naturell eller vanilj

2 dl Havremjölk

-stek i kokosolja

Gör så här:

Blanda mjöl och bakpulver tillsammans i en skål. Ställ undan.

Vispa ihop soygurt, socker och vaniljsocker. Tillsätt mjölk och mjölblandningen. Smeten ska bli tjock och kännas som en oklar deg.

Smält kokosolja i en stekpanna. Klicka i 3-4 ”plättliknande” skopor från smeten. Låt de stekas på medelhög värme i cirka 1-2 minuter på varje sida.

Servera dem med socker och kanel. NJUT! ♥♥

Related posts: