Hej på er fina ni!

Det var ett tag sedan sist, eller hur? 🙂

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som jag publicerade på min förra blogg (kortfika), för att jag tyckte att det kunde vara roligt med en återblick och kakorna blir otroligt goda! De är dessutom glutenfria!! Dock inte veganska, men för att göra dem veganska kan ni tillsätta lite maizena, cirka 1-2 tsk. Här har ni iallafall receptet:

GLUTENFREE CHOCOLATE CHIP COOKIES:

cirka 40 st

150 g Smör

150 g Mörkchoklad, grovt hackad

150 g Mjölkchoklad, grovt hackad

5 ½ dl Glutenfri mjölmix

1 krm Flingsalt

½ tsk Bikarbonat

1 dl Strösocker

2 dl Farin eller Ljust Muscovadosocker

1 krm Vaniljpulver

1 Ägg

1 Äggula

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att smälta smöret och låt det svalna.

Blanda ihop det glutenfria mjölet, saltet och bikarbonatet i en skål. Ställ åt sidan.

Vispa tillsammans ihop smöret med strösocker, muscovadosocker (eller farinsocker) &

vaniljpulver i en större skål.

Tillsätt sedan ägget & äggulan.

Rör sedan ned mjölblandningen och blanda till en slät deg.

Tillsätt sedan den hackade chokladen.

Täck bunken med plastfolie och låt stå i frysen i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 160°C.

Tag ut skålen ur frysen och forma degen till ca 40 st kakor.

Placera dem på en bakplåtpapperklädd plåt & låt dem grädda i mitten utav ugnen i 10-12 minuter.

Låt kakorna svalna av på galler.

Lycka till!! ♥♥

Related posts: