Det här! Det här är inget som ni får missa. Jag ÄLSKAR pavlova och bestämde mig imorse, för att baka dessa.

Det blev 9 stycken mini pavlovas, vilket passar utmärkt att göra när man är flera eller om du inte vill äta upp hela pavlovan på en och samma gång.

Tänk er chokladpavlovas i portionsform fyllda med det ni önskar. Jag valde att fylla mina med kokosgrädde, strössel, hallon och kolasås. Det var OTROLIGT gott och så enkelt att göra!

Du behöver inte alls anstränga dig för att göra dessa, det enda som tar tid är när de ska gräddas i ugnen. Det blir dessutom en jättebra och enkel efterrätt! Det behöver inte alls vara komplicerat.

Chokladpavlova, 9 st:

4 äggvitor (kan ersättas med kikärtsspad)

2 dl Strösocker

100 g Mörkchoklad, smält

  1. Sätt ugnen på 125°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna på högsta hastighet med en elvisp eller i en assistent.
  3. Tillsätt lite socker i taget, när äggvitorna har börjat att bilda ”bubblor”.
  4. Vispa tills du kan ta bunken över huvudet utan att marängen åker ner.
  5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Häll ned i marängsmeten och rör om, var försiktig så att du inte förstör luftbubblorna i marängen.
  6. Klicka ut 9 st ”skålar” med en sked eller slickepott på plåten.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 50-60 minuter.
  8. Låt marängerna vara i ugnen på efter värme en stund, cirka 30 minuter.
  9. Servera med valfri topping, exempelvis hallon och grädde.

Lycka till!!♥♥

Bilderna är dock inte jättevackra, då ljuset utomhus var dåligt (dimma och mulet). Jag hoppas ni tycker om pavlovan ändå! ♥

Related posts: