Dessa bullar! OJ! Vad goda de var! ♥♥

Jag tipsar starkt om att ni måste testa att baka dessa. De blir otroligt goda när du tar ut dem direkt från ugnen och äter dem. Det är då jag tycker dem är som godast. Servera dem gärna med ett kallt glas saft eller mjölk när mormor eller någon annan kommer förbi på fika.

Denna gången är det inte mitt recept, utan fridasbakbloggs recept. De blir så goda att du inte kan äta bara en!!

Receptet kommer från fridasbakblogg.

Ca 40 st kanelbullar:
5 dl Havremjölk, kall
50 g Jäst
1.5 msk Kardemummakärnor, malda
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
125 g Smör eller margarin
12-15 dl Vetemjöl

Remons/Fyllning:

150 g Smör, rumsvarmt
150 g Mandelmassa, riven
1.5 dl Rårörssocker
1.5 tsk Vaniljpulver
1-3 msk Kanel

Sockerlag:

1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vatten

+ Pärlsocker

 Gör så här:

Tillsätt alla ingredienser till degen i en bunke till din bakmaskin.
Arbeta din deg på låg hastighet i 2-3 minuter, öka sedan till medelhög hastighet och kör maskinen i 10 minuter.
Sätt bunken i kylskåpen och gör fyllningen under tiden.

Blanda alla ingredienser till remonsen i en bunke med hjälp av en elvisp. Lägg åt sidan.
Tag fram bakplåtar och klä dem med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Tag ut hälften av degen och kavla ut den på lätt mjölad arbetsbänk.
Bred på hälften av fyllningen och rulla sedan degen från långsidan till en rulle.
Skär ut 20 jämna skivor och placera ut bullarna på bakplåtarna. Täck med bakdukar.
Upprepa med resterande deg.
Låt jäsa i rumstemperatur i ungefär 1 h och sätt ugnen på 225°C.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-9 minuter.

Gör sockerlaget genom att koka vatten och socker tills sockerkristallerna har försvunnit.
Pensla på sockerlag direkt när du har tagit ut bullarna ur ugnen och strö sedan på pärlsocker.
Förpacka bullarna i plastpåsar när de svalnat helt. De går även att frysa in!

 Lycka till! ♥♥

Related posts: