Ni vet mitt recept på kanelbullar? Jag har förbättrat det och det är nog ett av de bästa besluten jag har gjort.

De är verkligen SÅÅ GODA! Grundreceptet är fortfarande av fridasbakblogg, men det är också veganskt! Jag har även hittat min egna lilla stil när det kommer till fotografering. Älskar verkligen dessa bilder.

Nu sitter jag framför datorn och skall precis skynda mig innan det börjar regna med att fota en snabb bild av min familjs vaktlar. Önska mig lycka till!

Vad skall ni göra denna regniga söndagseftermiddag?

Underbart goda kardemummabullar, ca 40 st: 

Deg: 

5 dl växtmjölk, jag använde mig av Oatly.

50 g jäst, färsk

2 tsk kardemummakärnor, mortlade

0.5 dl Strösocker

12-15 dl Vetemjöl, special

100 g Margarin eller smör

1 nypa salt

2 tsk Vaniljsocker

– Blanda alla ingredienser till en slät smet i en köksassistent.

-Arbeta degen i 10 minuter på medelhög hastighet.

-Täck bunken med plastfolie eller bakduk och placera den i kylen medan du gör remonsen.

Remons:

100g Smör eller Margarin

200g Mandelmassa

1.5 dl Rårörsocker

1.5 tsk Vaniljpulver

1 tsk Kanel

1 tsk Mortlad Kardemumma

– Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet med en elvisp i en bunke.

-Lägg åt sidan och ta fram bulldegen.

-Tag fram bakplåtar och placera bakplåtspapper på dem. Ställ åt sidan.

-Tag ut hälften av degen och kavla den rektangulär på lättmjölat bakbord.

-Bred på hälften av fyllningen och rulla från ena långsidan till den andra så att det blir en rulle. Skär ut jämna skivor, ca 20 stycken. Placera bullarna på en plåt och täck med bakduk. Låt bullarna jäsa i 1 h.

-Upprepa med nästa del av deg.

-Sätt ugnen på 225°C.

-När bullarna har jäst klart, grädda dem i ugnen i 8-9 minuter.

Sockerlag:

1 dl Strösocker

1 dl Vatten

-Blanda dessa ingredienser i en kastrull på medelhög värme medan bullarna gräddas.

-När bullarna har gräddats klart pensla direkt på sockerlagen på bullarna och toppa med pärlsocker.

-Låt svalna.

Lycka till! ♥

Related posts: